ALIMENTATIA RAW VEGAN SAU BUCATARIA FARA FOC

Ce inseamna raw vegan?

Ei bine, este vorba despre o alimentatie 100% naturala, care nu implica niciun tip de procesare termica. Adica, bucatarie fara foc. Se consuma, asadar, doar hrana vie – alimente care pot fi consumate in stare cruda, adica legume, fructe, condimente, dar si dulciuri pregatite pe baza unor retete speciale, cu ingrediente din toata lumea, dupa aceeasi regula de baza: fara procesare termica. De ce aceasta regula: pentru a pastra cat mai mult din substantele nutritive care se gasesc in mod natural in legume, fructe, seminte, nuci si verdeturi. Fiind vorba despre o alimentatie vegana, adica 100% vegetala, sunt excluse, bineinteles, toate ingredientele de origine animala.

Cine e vegan?

In lume exista sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegan, iar curentul capata amploare de la un an la altul. Printre acestia se numara si vedetele Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone, fara a-i mai pune la socoteala pe cei cateva sute de actori vegetarieni sau vegani.

De ce sa fim vegani?

Legumele, fructele, verdeturile, semintele, uleiurile, condimentele, nucile si alunele de diferite tipuri sunt bogate in fibre, grasimi sanatoase, diverse vitamine, minerale, fibre si enzime naturale, asigurand organismului toate resursele necesare pentru a se mentine sanatos si suplu. De la anemie si constipatie pana la obezitate si probleme cardiovasculare, o sumedenie de afectiuni sau obiceiuri alimentare gresite pot fi corectate printr-o alimentatie naturista.

Cum sa devenim vegani?

Desigur, multora dintre noi le-ar fi greu sa se acomodeze cu o astfel de alimentatie. Nu este insa obligatoriu sa ne schimbam drastic stilul de viata pentru a ne bucura de beneficiile bucatariei fara foc. Pentru inceput, putem incerca cateva preparate fara foc si, daca ne plac, le integram din ce in ce mai des in alimentatia noastra zilnica. Apoi, testam si alte retete si astfel ne diversificam si imbogatim tot mai mult hrana. Mai ales pentru noi, cei care incercam sa ne tinem sub control greutatea corporala, ingredientele vegetale, consumate in stare cruda, sunt un aliat redutabil impotriva depozitelor nedorite de grasime si o sursa excelenta de calorii negative. Iata, asadar, o buna metoda de slabire pentru cei care oricum nu prea agreeaza carnea sau vor sa-si schimbe stilul de viata.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *