Caderea parului la barbati

Chelia caracteristica barbatilor este cel mai comun tip de pierdere a parului. Daca cititi acest articol, atunci poate cunoasteti acest tip de chelie, care poate incepe cu o retragere a limitei parului, cu o usoara chelie in crestetul capului, sau amandoua in acelasi timp. Ceea ce poate fi observat e ca

foliculii de par incep sa se micsoreze progresiv, pana cand nu mai pot produce par vizibil.
Un par bogat este un simbol al tineretii, energiei si succesului, iar fiecare privire aruncata in oglinda este o sursa de suferinta majora pentru cei care sufera de chelie.
Pana la varsta de 35 de ani, 2 treimi din populatia masculina va suferi de un anumit grad de pierdere a parului, iar pana la varsta de 50 de ani, aproximativ 85% din acesti barbati vor avea par subtiat in mod semnificativ, sau vor cheli de tot.

Aproximativ 25% dintre barbatii care sufera de chelie isi incep chinul inainte de a implini 21 de ani, de fapt pierderea parului poate incepe la o varsta chiar mai frageda, iar atunci problema este cu mult mai grava. Imaginati-va un baiat de 19 ani privindu-se in oglinda in fiecare dimineata, observand ca parul lui e din ce in ce mai subtire si realizand faptul ca daca nu resuseste sa opreasca acest proces, va fi chel inainte de a atinge 25 de ani. Acest lucru este un adevarat cosmar pentru multi.

Chelia tipica barbatilor deseori afecteaza increderea de sine, sex appeal-ul suferindului, si implicit calitatea vietii acestuia. Contrar a ceea ce gandesc multi oameni, majoritatea barbatilor care sufera de chelie sunt extrem de nefericiti si ingrijorati de situatia in care se afla si ar face orice pentru a o opri. Pierderea parului le afecteaza fiecare aspect al vietii, atat relatiile personale, cat si viata profesionala. Scara Norwood-Hamilton arata etapele progresive ale cheliei masculine. Puteti identifica stadiul in care va aflati folosind aceasta scara. Netratata, chelia este o boala care se agraveaza.

Alopecia diffusa (AD)

Atunci cand caderea parului are loc pe tot scalpul, problema se numeste Alopecia diffusa. Acesta este cel mai intalnit tip de chelie. Cei care sufera de Alopecia diffusa au firele de par in faza de repaus (Telogen),

Iar ceea ce genereaza acest tip de chelie poate fi o problema relationata starii pielii sau poate fi cauzata de o problema metabolica. Atunci este nevoie de un tratamente impotriva caderii parului!

Poate fi datorata si unei diete necorespunzatoare, care implica lipsa semnificativa a vitaminelor si mineralelor – in mod special lipsa fierului – sau folosirea unor anumite medicamente.
Veti invata mai tarziu ca problema de baza relationata tuturor tipurilor de chelie (cu exceptia celor cauzate de o boala neobisnuita) este insuficienta circulatiei sangvine la nivelul scalpului. In lipsa nutrimentelor extrase din sange, parul dvs va cadea, orice tratament ati folosi.
Acest tip de chelie este cel mai intalnit, si e atribuit la 95% dintre cazuri, fiind tipul de chelie pentru care noi, cei de la OpresteCadereaParului.com, suntem specializati a trata.

Dupa cum am mentionat mai sus, AD se manifesta printr-o limita redusa a podoabei capilare sau o usoara si progresiva chelire in crestetul capului, sau pot avea loc amandoua in acelasi timp. De fapt, simptomele nu prea conteaza. Rezultatul este intotdeauna acelasi: chelia totala.
Am avut mari succese in tratarea acestui tip de chelie. In cadrul sectiunii „Tehnica” puteti citi mai mult despre cum o tratam. Avem tratamentul impotriva caderii parului potrivit pentru dvs.!! OpesteCadereaParului.com

Alopecia areata (AA)

Alopecia areata este tipul neregulat de chelie, pe scalp sau pe corp. Este foarte rara, de fapt, afecteaza doar 1% din populatie, in majoritate copiii. Cauzele acestui tip de chelie neobisnuita nu sunt intelese pe deplin si, desi nu ameninta viata, poate fi traumatica din punct de vedere psihologic, avand efecte devastatoare asupra imaginii oamenilor care sufera de aceasta boala.

O boala autoimuna poate fi cauza directa, conform mai multor oameni de stiinta. Intr-un astfel de caz, celulele albe ale sistemului imunitar ataca foliculii si radacinile firelor de par, impiedicand cresterea parului. O boala autoimuna are loc atunci cand sistemul imunitar al unui pacient crede, in mod gresit, ca tesutul acestuia/acesteia este bolnav, iar tesustul este apoi atacat.

Daca suferiti de AA, va recomandam sa consultati un dermatolog sau un medic specializat in boli ale pielii, din moment ce nu ne ocupam cu acest tip de pierdere a parului. Tratamentul nostru pentru chelie nu functioneaza la tipul AA.

Traumatic Alopecia (TA)

Cauza de baza a TA este o rana la nivelul scalpului. Acest tip de alopecia poate fi observat mai des la femei, dar si barbatii o pot avea. Vopsirea, indreptarea parului, permanentul, pieptanarea puternica, inalbitorii chimici, produsele speciale, parul prins prea strans sunt cele mai intalnite cauze. Folosirea necorespunzatoare a substantelor chimice puternice poate cauza ruperea parului. Atunci cand va puneti permanent, elasticul bigudiului poate fi pozitionat prea aproape de piele si atunci cand elementele chimice se aseaza, firul de par se poate umfla si rupe.

Uscaciunea, in special daca aveti firul parului subtire, va poate rupe parul atunci cand il vopsiti. Firele de par rupte pot, de asemenea, sa cada iar acest lucru creeaza un dezechilibru in care mai multe fire de par sunt pierdute decat cresc la loc. TA se poate trata prin prinderea parului mai liber, renuntarea la permanent sau vopsirea parului prea des, prin folosirea celor mai bune produse de pe piata, in special a celor care nu dauneaza pielii, si prin aplicarea produselor chimice doar pe par si nu pe scalp. Intreruprerea unor obiceiuri de styling care pot cauza rani la nivelul scalpului si al parului este o decizie inteleapta.

Un supliment de vitamine pentru par poate fi de mare ajutor. Pentru a reduce riscul ranirilor la nivelul scalpului, daca o persoana decide reluarea obiceiurilor de aranjare a parului, este recomandata folosirea unor bigudiuri, impletituri si prinzatori mai mari si mai lejere, pentru a reduce tensiunea efectuata asupra pielii scalpului si a pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *