Ceaiul verde pentru tratamentul diabetului, bolilor intestinale, bolilor hepatice și problemelor de greutate

Boli inflamatorii intestinale

Ceaiul verde ajută la reducerea inflamației asociată cu boala Crohn și colita ulcerativă, ambele fiind forme a patologiei inflamatorii intestinale. Dacă ceaiul verde poate preveni cancerul de colon, de asemenea ajută persoanele cu boli inflamatorii intestinale, deoarece există un risc foarte mare ca acestea să provoace cancerul de colon.

Diabet

Ceaiul verde a fost folosit în mod tradițional pentru a controla nivelul de zahăr în sânge. Studii făcute pe animale arată că ceaiul verde poate preveni dezvoltarea primului tip de diabet și încetini progresul din moment ce acesta a început să se dezvoltat. La persoanele cu diabet de tip 1, organismul produce puțină insulă sau chiar deloc, ceea ce ajută la transformarea glucozei sau zahărului în energie. Ceaiul verde ajută la regularizarea glucozei în organism.

Câteva mici studii clinice au descoperit că la persoanele cu pre-diabet, ce au consumat extracte de ceai verde în fiecare zi, nivelul de hemoglobina A1c s-a micșorat.

Boli hepatice

Studiile clinice făcute pe oameni au demonstrat că bărbații care beau mai mul de 10 căni de ceai verde pe zi sunt mai puțin predispuși să aibă probleme hepatice. De asemenea, ceaiul verde pare să protejeze ficatul de efectele nocive ale substanțelor toxice precum alcoolul. Studii făcute pe șoareci au arătat că ceaiul verde ajută la protejarea organismului de tumori la ficat.

Rezultatele de la mai multe studii făcute atât pe oameni, cât și pe animale sugerează că unul dintre polifenolii ceaiului verde, cunoscut sub denumirea de catehină, ajută la tratarea hepatitei virale, o inflamație a ficatului. În aceste studii, catehina s-a folosit în cantități enorme. Nu este sigur dacă ceaiul verde, care are o concentrație mică de catehină, ar avea asemenea beneficii.

10 căni de ceai verde pe zi ar putea cauza probleme din cauza nivelului înalt de cafeină consumat. Întrebați doctorul despre cea mai bună modalitate de a include ceaiul verde în tratamentul dumneavoastră.

Scădere în greutate

Studiile clinice indică că extratul de ceai verde poate stimula metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Un studiu a descoperit că combinația dintre ceaiul verde și cafeină a îmbunătățit scăderea în greutate și menținerea ei la persoanele supraponderale și obeze moderat. Câțiva cercetători cred că substanțele din ceaiul verde, numite caheine, sunt responsabile pentru efectul de ardere a grăsimilor.

Alte întrebuințări

În urma uni mic studiu s-a descoperit că consumarea ceaiului verde a ajutat la prevenirea cariilor dentare, însă sunt necesare mai multe pentru a avea un rezultat sigur. Ceaiul verde, de asemenea, poate fi folositor în cazul bolilor inflamatorii, precum artrita.Studiul indică că acesta ajută prin diminuarea inflamației și încetinirea defalcării cartilajelor. De asemenea, substanțele chimice ale ceaiului verde pot fi folositoare la tratarea verucelor genitale și prevenirea simptomelor de răceală și gripă. La fel, studiile demonstrează că consumarea ceaiului verde este asociată cu reducerea riscului morții provocată de orice.

Ceaiul verde – Ateroscleroză & Colesterol

Ceaiul a fost cultivat de secole, începând în India și China. Astăzi, ceaiul este băutura cea mai consumată din lume, prima fiind apa. Sute de milioane de oameni îl consumă, iar studiile arată că ceaiul verde, și anume Camellia sinesis, aduce mari beneficii sănătății.

Există 3 soiuri principale de ceai: verde, negru și tradițional chinezesc (verde-albăstrui). Diferența dintre ele este modul în care sunt prelucrate. Ceaiul verde este făcut din frunze nefermentate și, conform relatărilor, acest ceai conține cea mai mare concentrație de antioxidanți puternici, numiți polifenoli.

Antioxidanții sunt substanțe care neutralizează radicalii liberi, aceștia dăunând ADN-ul și dereglând funcționare normală a celulelor, cauzând chiar moartea lor. Mulți oameni de știință cred că radicalii liberi contribuie atât la procesul de îmbătrânire, cât și la dezvoltarea unui număr de probleme de sănătate, incluzând cancer și boli de inimă.

Antioxidanții în ceaiul verde, precum polifenolii, neutralizează radicalii liberi și reduc sau chiar previn unele daune cauzate de aceștia.

În medicina tradițională indiană și chineză, practicanții foloseau ceaiul verde ca și un stimulent, un diuretic (ajută organismul să se debaraseze de excesul de fluide), un astringent (controlează sîngerarea și ajută la cicatrizarea rănilor), și îmbunătățește condiția inimii. Ceaiul verde este util și la tratarea gazelor, regularea temperaturii corpului și a zahărului în sânge. El îmbunătățește digestia și procesele mintale.

Studiile clinice făcute pe oameni indică faptul că proprietățile antioxidantului ce se află în ceaiul verde poate să ajute la prevenirea aterosclerozei, în special bolile coronariene (bolile arterelor coronare).

Cercetătorii nu știu sigur de ce ceaiul verde reduce riscul bolilor de inimă, scăzând nivelurile de trigliceride și colesterol. Studiile arată că ceaiul negru are aceleași efecte. De fapt, cercetătorii estimează că rata atacurilor de cord scade cu 11% consumând 3 căni cu ceai pe zi.

Totuși, în mai 2006, FDA, o agenție din domeniul medicinii din S.U.A, a respins petiția în care se cerea permiterea postării etichetelor de ceai care să susțină că ceaiul verde reduce riscul boilor de inimă. Cei de la FDA au conchis că nu există nici o dovadă veridică care să susțină această cerere.

Nivel înalt de colesterol

Cercetările arată că ceaiul verde scade colesterolul total și mărește colesterolul bun, HDL (lipoproteine cu densitate mare), atât la oameni, cât și la animale. În urma unui studiu clinic făcut pe oameni, s-a descoperit că nivelul de colesterol este mai scăzut la cei ce beau ceai verde, decât la cei ce nu-l consumă.

Rezultatele în urma unui studiu făcut pe un animal sugerează că polifenolii din ceaiul verde poate să blocheze colesterolul, acesta fiind absorbit în intestine și de asemenea ajută la debarasarea organismului de colesterol. Într-un alt studiu făcut pe fumătorii masculini, cercetătorii au descoperit că ceaiul verde reduce significativ nivelurile de colesterol dăunător, LDL (lipoproteine cu densitate joasă), din sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *