Cele mai bune tratamente naturiste pentru anorexie

Anorexia este o afecţiune care în forma sa comună de origine fiziologică, este întâlnită mai ales la copii şi persoane în vârstă. Lipsa a poftei de mâncare se poate datora unor greşeli de alimentaţie sau subnutriţie. Este des întâlnita în multe afectiuni febrile, digestive, cronice, cauze psihomorale etc. Sinonim cu inapetenta. Anorexia mintala este repulsia fata de alimente, însotita de pierderea totala a poftei de mâncare.

Tratamente naturiste

Fitoterapie:

– se va mânca la ore fixe, 5-6 mese pe zi, în cantităţi mici şi nimic între ele.
– zilnic toaleta de dimineaţă cu apă rece. De două ori pe săptămână un duş rece la genunchi. Multă mişcare în aer liber. Masaj reflexogen al tălpilor în zonele: stomac, intestine, tiroidă.
– cura de fructe de ienupăr şi grâu încolţit.

1. Infuzie din urzică sau măghiran, sau salvie. Se infuzează 1 linguriţă la 250ml apă clocotită. Se vor consuma 2 căni pe zi;

2. Decoct de ienupăr sau rădăcină de obligeană, sau lichen de piatră – Se va consuma 1 cană pe zi;

3. Macerat la rece de obligeană. Se va consuma câte1 lingură de 3 ori pe zi;

4. Tinctură de pelin. Se vor administra câte 20 picături de 3 ori pe zi;

5. Tinctură de ţintaură. Se vor administra câte 2 picături de 3 ori pe zi;

6. Vin de pelin sau din frunze de nuc sau din rădăcină de lumânărica pământului. Se va administra 1 lingură înainte de masă;

7. Sirop de ţintaură sau de ghinţură. Se va administra 1 lingură înainte de masă;

8. Infuzie din amestec din 3 linguri de pelin şi trifoi de baltă, în părţi egale, la care se adaugă 2 linguri de roiniţă . Se consumă rece 1 cană pe zi;

9. Infuzie din ţintaură – 2 linguri, rădăcină de nalbă, coaja de portocală, pelin şi scorţişoară câte o lingură. Se consumă 1-2 căni pe zi;

10. Infuzie din coadă şoricelului – 2 linguri, rădăcină de angelica – o lingură, 1/2 lingură rădăcină de nalbă;

11. Decoct din rădăcină de pătlagină, coajă de salcie, rădăcină de leuştean, rădăcină de mărar – câte 2 linguri Se fierb cinci minute într-un litru de apă şi se consumă 2 căni pe zi;

12. Înainte de masă se va consuma 100ml de vin, preparat din: coajă de portocală – 5 linguri, rădăcină de ghinţură, rădăcina nalbă, rădăcină de revent, câte 2 linguri. Acest amestec se macerază timp de 8 zile într-un litru de vin roşu, după care se filtrează şi se depozitează la rece.

Recomandări terapeutice:

– plante: anason, busuioc, chimen, cimbru de cultura, coada soricelului, ghintura, hamei, ienupar, isap, maghiran, muschi de piatra, mustar alb, obligeana, pelin, schinel, turita mare, tintaura, unguras. Sucuri de revent, cireşe, struguri, pere.

– legume si fructe: ceapa, suc de coacaze, lamâie, marar, morcov, patlagele rosii, patrunjel, telina, usturoi.Sucuri de varză, ridichi.

– produse apiterapice: polen, lăptişor de matcă.

Apiterapie:

– lăptişor de matcă. Se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, în cantitate de 900-1200mg, sublingual (în forma sa pură, proaspătă), sau 300-400mg în forma sa liofilizată, în capsule care se înghit cu apă. Se efectuează cure de 1 lună.

– polen. Cură cu polen timp de 3 luni. Se administrează zilnic, dimineaţa cu 30 de minute înainte de a servi micul dejun, 1 lingură cu vârf care se mestecă până devine o pastă (pentru distrugerea învelişului dur al granulelor de propolis). Se înghite după care se consuma 200-300ml de suc de fructe în care s-au dizolvat 2 linguriţe de miere.
Pentru distrugerea exinei ( învelişul dur al granulei de polen, o membrană poroasă), polenul poate fi pus seara în iaurt (la temperatura camerei). În mediu umed porii acestei membrane se deschid, permiţând conţinutului granulei de polen să deverseze în mediul respectiv.

Dieta:

– se va mânca la ore fixe, 5-6 mese pe zi, în cantităţi mici şi nimic între ele.
– zilnic toaleta de dimineaţă cu apă rece. De două ori pe săptămână un duş rece la genunchi. Multă mişcare în aer liber. Masaj reflexogen al tălpilor în zonele: stomac, intestine, tiroidă.
– cura de fructe de ienupăr şi grâu încolţit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *