Cum ne demachiem corect și ce produse să utilizăm în procesul de demachiere

Femeile au nevoie de un întreg arsenal de produse de înfrumusețare pentru a se îngriji corespunzător și pentru a arăta impecabil. Iar, printre cele mai importante ritualuri de îngrijire a tenului se numără, fără doar și poate, demachierea – proces esențial care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică a niciunei femei.

Pentru a-i asigura tenului o funcționare în parametri optimi, permițându-i să respire în voie, trebuie să fim atente la ce tip de produse folosim, asigurându-i astfel pielii îngrijirea de care are nevoie.

Fiind un proces extrem de important peste care nu trebuie să trecem cu vederea nici seara înainte de culcare, dar nici dimineața, este foarte important să acordăm o atenție sporită demachierii.  

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că este nevoie să ne curățăm fața indiferent dacă am folosit sau nu machiaj în ziua respectivă, și indicat ar fi să utilizăm un demachiant natural. În felul acesta, tenul va fi curat, iar impuritățile și praful vor fi ținute la distanță, în timp ce pielea noastră se va bucura de beneficiile ingredientelor naturale din produsul folosit.

Din nefericire, însă, multe dintre noi ne simțim obosite seara și suntem tentate să amânăm demachierea, lucru care nu este tocmai benefic pentru tenul nostru. Așa apar coșurile, punctele negre, iritațiile, petele sau dermatitele.

Ce produse destinate demachierii ar trebui să folosim?

Dermatologii ne sfătuiesc să optăm pentru un demachiant BIO atunci când ne curățăm fața. Cosmeticele naturale certificate BIO nu conțin substanțe chimice periculoase pentru piele, așadar nu îți vei supune fața la anumite ingrediente dăunătoare pentru sănătatea ta.

Mai mult decât atât, este important să acorzi o atenție specială atât tipului de ten, cât și zonei pentru care este destinat produsul. Astfel, pentru zona delicată a ochilor, se recomandă să optezi pentru un demachiant de ochi special conceput pentru zona perioculară.

Cum să te demachiezi corect

Demachierea nu este un proces complicat, însă există anumite etape pe care trebuie să le respecți întocmai pentru un grad de eficiență sporită.

Iată cum ai putea să te demachiezi corect:

  • Pe o dischetă demachiantă pune o cantitate potrivită de demachiant BIO și începe cu buzele. Se recomandă să îți îndrepți atenția către această zonă mai întâi ca să eviți să întinzi rujul pe toată fața.
  • Mai apoi, utilizând o altă dischetă insistă în zona perioculară, fără să fii, însă, prea agresivă; poți folosi un demachiant de ochi, îndepărtând mascara eficient de pe gene cu mișcări delicate. Ulterior, orientează-te către zona pleoapelor, iar la final masează fața și gâtul pentru a îndepărta într-un mod eficient machiajul.

Demachiantul bifazic – alegerea experților în frumusețe

În ultimii ani, producătorii de cosmetice se află în căutarea unor formule cât mai eficiente pentru a obține cele mai bune produse. Printre recomandările experților se numără demachiantul bifazic. Acesta este un demachiant cu mai multă putere de curățare care își dovedește eficiența în timp, necesitând mai puțină frecare. Denumirea produsului provine de la formula bifazică care îngrijește tenul – bazată pe apă și ulei – care curăță pielea și o catifelează, îndepărtând fără efort chiar și machiajul rezistent la apă.

Așadar, compoziția demachiantului bifazic tratează pielea cu blândețe, ceea ce înseamnă că, după demachiere, pielea va fi mai curată și mai fină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *