Dieta cu grapefruit timp de 3 zile

La baza dietei cu grapefruit stă un ingredient ”magic” pe care fructul îl conține și care, combinat cu proteinele, duce la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate. Această dietă este renumită datorită efectului ei rapud de pierdere a greutății, însă, din păcate, se pierde apa din țesuturi și nu grăsimile. În urma acestei diete se pierd aproximativ 5 kilograme în timp de 12 zile, dar dieta nu garantează controlul greutății pe termen lung.

Dieta gu grapefruit constituie o dieta rapidă și eficientă de a pierde kilograme. De pildă, poți urma dieta de față când vrei să slăbești pentru un anumit eveniment special din următoarea perioadă.
Motivul pentru care funcționează atât de bine dieta de față este că grapefruitul taie pofta de mâncare, arde grăsimile din organism și elimină colesterolul.

Diferențele de greutate la care te poți aștepta variază undeva între 6-8 kilograme per săptămână. În general acestea sunt pierderile de greutate. Cu cât consumi mai mult grapefruit, cu atât pofta de mâncare va scădea mai mult. Poți alege să storci grepfrutul și să îl consumi ca pe un suc. Atenție însă, nu trebuie îndulcit. În timpul acestei diete reduce cafeaua și renunță complet la desert.

Produse alimentare permise

Consumați cît mai puțină mîncare la micul dejun, la prînz, la cină și înainte de a merge la culcare. Pe timpul zilei beți cafea neagră și cît mai multă apă.

Exemplu de un meniu zilnic:

Mic dejun:

• 2 ouă fierte
• 2 felii de șuncă
• Cafea neagră
• Jumătate de grapefruit

Prînz:

• Salată de legume (roșii, castraveți, ridichi, salată verde) cu carne de pui, pork sau vită (cantitatea nu cntează) cu condiția de a nu fi mult prăjită.
• Jumătate de fruct de grapefruit sau un pahar de suc de grep proaspăt

Cină:

• Legume roșii sau verzi ( cu excepția mazărei, cartofului, fasolei uscate, porumbului)
• O cantitate nelimitată de carne de vită sau pește nu prea bine prăjită
• Jumătate de fruct de grapefruit sau un pahar de suc proaspăt de grep

Eficiența dovedită a dietei cu grapefruit

Această dietă, de fapt, are nivelul scăzut de carbohidrați, iar aportul de proteine este moderat. Totuși, avem de a face cu o dietă săracă în calorii. Are în jur de 800 pînă la 1000 de calorii pe zi. Ați putea spune că prezența grepului în această dietă nu folosește cu nimic la procesul de pierdere a greutății, însă cu toate acestea, studiile au demonstrat că jumătate de grep sau un pahar de suc de grep luat la o masă cu un conținut normal de calorii poate duce la pierderea în greutate – 3 kg în 12 zile (unii au slăbit chiar pînă la 10 kg).Cercetătorii explică că adăugînd grep la o alimentație sănătoasă, se reduc nivelele de insulină și că, de fapt, duce la o pierdere mică în greutate.

De ce anume grapefruitul?

Grrapefruitul este un fruct nutritiv cu un conținut scăzut de calorii, 66-84 calorii, bogat în vitamina C și fibre vegetale. Pe lîngă faptul că are indicile glicemic scăzut, este recomandat ca un bun ”arzător de grăsimi” și nu încape nici o îndoială în aceasta. Cîțiva cercetători susțin că acest fruct poate să conțină anumite enzime speciale care ajută la arderea grăsimilor. În orice caz, dacă doriți să slăbiți repede, puteți folosi acest tip de dietă, iar grepul pe care trebuie să-l consumați în timpul dietei nu este altceva decît folositor, de asemenea fiind foarte sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *