Dieta de slabit cu apa

Chiar daca se stie ca apa este esentiala pentru viata, doar in ultimul s-a inteles, cu exactitate, importanta ei, mai ales cand vine vorba de o dieta de slabit. De obicei, acele diete de slabit cu apa promoveaza un consum al acestui lichid intr-o cantitate mai mare decat al alimentelor. Exista mai multe tipuri de diete de slabit cu apa, in functie de corpul fiecaruia.

Cum functioneaza aceasta dieta de slabit

Persoanele supraponderale sunt, adeseori, deshidratate, lucru ce poate afecta rata metabolismului. Prin a bea 8 pahare de apa pe zi, asa cum este recomandat, corpul va fi indeajuns de hidratat. A mentine corpul la nivelul optim de hidratare mareste metabolismul si rata cu care se ard grasimile, ceea ce duce, prin urmare, la o pierderea in greutate. Apa are, totusi, multe alte roluri benefice pentru corp, cum ar fi a elimina toxinele si a mentine functiile ficatului la un nivel adecvat. In plus, apa se comporta ca un lichid de curatare a colonului, aspect ce ajuta corpul sa elimine toxinele acumulate din cauza obiceiurilor culinare nesanatoase.

Ce poti manca in dieta de slabit cu apa

Aceasta dieta de slabit cu apa dureaza 5 zile. Totusi, inainte de a o incepe sau incerca, trebuie sa te consulti cu un medic specialist din acest domeniu, pentru a nu iti pune in pericol sanatatea.

Ziua 1:

In aceasta zi se consuma aproximativ 8 pahare de apa rece si singura bautura pe care o poti consuma, in plus, este sucul de mere. De asemeni, poti manca mere proaspete daca nu ai un robot de bucatarie. Ideea este aceea ca merele contin acid malic, iar acesta inmoaie toxinele inchegate din ficat. Unele persoane spun ca, totodata, acidul mlic inmoaie pietrele din vezica in doar 3 zile. Din cauza apei reci, corpul va incerca sa se incalzeasca inapoi, lucru ce duce, ireversibil, la pierdere in greutate. Daca ai anumite pofte in aceasta zi, poti consuma un pepene sau alte fructe bogate in apa. Totusi, nu trebuie sa iti fie foame, putand sa consumi oricat de multe mere sau pepeni doresti.

Ziua 2:

Acum, vei consuma cu 2 mai multe pahare ca in prima zi, pentru a elimina toxinele inmuiate din ficat din ziua 1. Daca organismul cere alimente dulci, in cea de-a 2-a zi, poti consuma anumite legume, precum morcovi. Acestia ofera atat zahar cat si unele vitamine si minerale de care corpul are nevoie. Este recomandat ca legumele sa se consume in starea lor cruda, pentru a profita, la maximum, de puterea nutritionala pe care o au.

Ziua 3:

Astazi te vei limita la doar 8 pahare de apa rece pe zi, desi poti consuma mai multe daca organismul tau iti cere acest lucru. In cea de-a 3-a zi vei consuma o cantitate nelimitata de legume si fructe, ele trebuind sa fie mancate fie in starea lor cruda, fie fierte pentru o perioada foarte scurta. Poftele din primele doua zile dispar, de obicei, in acest stadiu. Majoritatea persoanelor care urmeaza aceasta dieta de slabit renunta in cea de-a 3-a zi, deoarece pierderea in greutate nu a aparut, adeseori, inca. Totusi, este lesne de inteles ca organismul nu receptioneaza, de cele mai multe ori, semnalele in mod imediat, el raspunzand la acest „soc” dupa cateva zile.

Ziua 4:

Daca te vei cantari, astazi, vei observa ca ai pierdut, deja, in jur de 1 – 1.5 kilograme, fata de ziua 1. Va trebui sa consumi, desigur, 8 pahare de apa rece, dar si lapte si banane. Nu sunt permise alte fructe sau legume in aceasta zi.

Ziua 5:

Trebuie sa maresti, in aceasta zi, cantitatea de apa consumata, de la 8 pahare la 10. In plus, poti consuma orice cantitate de rosii doresti, dar si 50 de grame de carne de vita, daca organismul cere acest lucru.

Atunci cand vei ajunge in ziua a 6-a, iti vei da seama ca ai slabit cu aproximativ 5 kilograme fata de prima zi. De astazi, poti reincepe dieta de slabit sau planul nutritional pe care il urmai. Totusi, incearca sa te feresti de bauturi carbogazoase sau grasimi nesanatoase, cel putin pentru o perioada scurta de timp, pentru a nu risca aparitia anumitor probleme de sanatate. Este important sa iti mentii greutatea dupa ce ai reusit sa scazi o cantitate considerabila.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *