Gesta, dietă de sfîrșit de săptămînă

Dieta Gesta a fost creată de către dieteticianul Madeleine Gest, care inițial a fost concepută pentru vedetele ce aveau nevoie să-și schimbe greutatea corpului într-o perioadă scurtă de timp.
Dieta oferă atât pierderea în greutate cît și o metodă de regenerare completă. E foarte important să notăm că această dietă durează 2 zile și se bazează pe mîncare bogată în proteine, calciu și vitamine pentru a alimenta organismul cu energie.

Principiile dietei:

Dieta este caracterizată prin echilibru, relaxare și foarte multă odihnă. Are 2 faze: tratament de detoxificare și perioada de stabilizare. Este compusă din:

• 3 mese pe zi
• 4 părți carbohidrați, 2 părți proteine și o parte lipide (la fiecare masă trebuie să se respecte raportul de 4-2-1)
• Maxim 500 de grame la o singură masă
• 1,5 l de apă, dar băută înainte de prînz ( dimineața, apa se scurge mai bine în organism) și niciodată în timpul meselor
• Alegeți mîncare care nu e prelucrată pe cale industrială

Sîmbătă

Mic dejun

Cînd vă treziți, beți jumătate de litru de apă în sorbituri mici, ca să se elimineze toxinele. După 30 de minute, beți un pahar de suc de grep (foarte bogat în vitamina C și potasiu), iar după alte 15 minute, beți 250 ml de lapte degresat amestecat cu o linguriță de cacao și una de miere.

Prînz

200 g de pește slab, gătit la abur sau în cuptor. Asezonați-l cu suc de lămîie și ulei de măsline. După 2 ore mîncați un iaurt amestecat cu o linguriță de miere (stimulează tranzitul intestinal).

Gustare

O lămâie stoarsă în 250 ml de apă, în care adăugați o linguriță de miere.

Cină

Timp de 20 de minute, în 1,5 l de apă, fierbiți praz (diuretic), 500 g de morcov (conține vitamina A), 500 g de roșii (bogate în potasiu și minerale), 2 tulpine de țelină (are proprietăți de detoxificare). La fiecare 10 minute beți 3 castronașe de bulion, iar apoi la fiecare 20 de minute mîncați 3 castronașe de legume fierte, asezonate cu oțet.

Înainte de a merge la culcare – Un iaurt cu o linguriță de miere.

Duminică

Aceasta e o zi de dietă. Trebuie să favorizați absorbția lichidelor din mîncare. Corpul este stresat, așa că trebuie să vă odihniți cît mai mult posibil. Dimineața și la prînz respectați meniul din prima zi.

Cină

200 g de pește fiert și un castronaș cu legume.

Înainte de a pleca la somn – Un iaurt cu o linguriță de miere.

Dimineața

Beți apă, suc de grep și o ceașcă de lapte cu cacao.

Prînz

250 g de brînză de vacă amestecată cu un iaurt și 2 lingurițe de miere.

Gustare

2 mere din compot sau un fruct uscat la fiecare 2 ore

Cină

200 g de carne albă și 300 g de legume gătite la aburi, asezonate cu ulei de măsline.

Luni – ziua de calciu

Dacă respectați riguros această dietă puteți pierde pînă la 2-3 kg pe săptămînă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *