L-carnitina, suplimentul-minune care chiar da rezultate!

Stim despre l-carnitina ca este un aminoacid care ajuta corpul sa transforme grasimile corporale inapoi in energie. Multi considera aceasta substanta ca fiind un simplu supliment alimentar, insa in realitate, carnitina este o substanta folosita destul de des in practica medicala.

In mod normal, este un aminoacid care poate fi produs de catre corp, nu intr-o cantitate suficienta, e drept, dar totusi pe cale naturala. Unul dintre rolurile relativ necunoscut ale acestei substante este acela de antioxidant, motiv pentru care substanta in cauza este folosita si pentru a combate radicalii liberi.

Rolul ei in slabit

Desi este ambalata si comercializata sub forma de supliment de slabit, aceasta substanta nu ajuta la pierderea kilogramelor in plus decat atunci cand este insotita de o dieta hipocalorica. Atunci, intr-adevar, ofera rezultate de exceptie, singura conditie fiind ca utilizatorii sa se tina de regim pentru o perioada indelungata de timp. Cei de la Flex au comandat un studiu privind eficacitatea carnitinei, iar rezultatele au aratat ca cei care au consumat aceasta substanta au avut rezultate cu pana la 23% mai mari decat cei care nu au consumat.

Utilizarea ei in practica medicala

Se pare ca exista dovezi suficiente care arata ca aceasta substanta, consumata in doze de 1-3000 de mg pe zi poate diminua simptomele in cazurile de angina pectorala, poate micsora sansele de a avea un stop cardiac si poate preveni insuficienta cardiaca prin intarirea muschilor inimii. Se pare ca aceasta substanta le este benefica suferinzilor de boli cardiace, intrucat le permite sa faca activitati fizice, fortand astfel inima sa devina mai puternica.

Alte conditii in care l-carnitina este utilizata mai sunt:

  • Neuropatii diabetice;
  • Boala Alheimer;
  • Tratamentul infertilitatii masculine si a disfunctiilor sexuale;
  • Tiroidism;
  • Sindromul Peyronie;

Principalele surse de l-carnitina sunt carnea rosie, pestele, asparagus, avocado si in untul de arahide.

Poate fi consumata fara probleme in dozele normale, mai ales ca este un aminoacid produs chiar de catre corp. Dozaje de pana la 6000 de mg pe zi, dar nu mai mici de 2000 de mg pe zi pentru toti utilizatorii pot duce la adevarate minuni din toate punctele de vedere legate de sanatate.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *