Legumele care scad nivelul glicemiei. Tratament naturist

Este cunoscut tratamentul practic cu remedii naturiste pentru scaderea glicemiei. Diabeticii vor gasi aici o lista cu legumele care au capacitatea de a scadea glicemia.
Ceapa: multi dintre noi nu iubim ceapa. Cu toate acestea este bine de notat ca aceasta este un aliment sanatos in cazul diabeticilor. Ceapa contine un ingredient care poate activeze producerea de insulina, substanta benefica pentru suferinzii de diabet. Ceapa mai contine aminoacizi si sulf.

Componenetele acestea joaca un rol in reglarea formarii grasimii in sange. Ceapa mai previne complicatia arteroclerozei.

Castravetele: contribuie la alinarea nu doar a senzatiei de caldura, ci si a setei. Recentele studii au sugerat ca aceasta leguma este cea mai sanatoasa pentru pacientii cu diabet, care doresc sa-si regleze nivelul glicemiei. Castravetii au vitamina C, caroten, fibre, precum si minerale.

Dovleacul: impiedica absorbtia glucozei si nu permite ca nivelul colesterolului rau sa depaseasca un anumit nivel. Mai impiedica rigidizarea arterelor. Persoanelor care auglicemia ridicata li se recomanda sa ia cam 150 gm de dovleac zilnic pentru a-si imbunatati sanatatea.

Spanacul: reprezinta un aliment excelent pentru diabetici. Contine un component care scade valoarea glicemiei.

Tiparul: este benefic pentru diabetici, pentru inima si ficat. Contribuie si la regularizarea functiilor inimii. Ultimele cerecetari au aratat ca tiparul contine un ingredient care poate sascada nivelul glicemiei, fiind folosit de mult timp de catre japonezi pentru a trata diabetul.

Ciupercile albe: contin multi nutrienti sanatosi si au foarte putine calorii, si multe fibre.

In concluzie persoanele cu glicemia ridicata ar trebui sa incorporeze multe legume in dieta lor. Includerea acestora in alimentatie asigura mentinerea nivelului glicemiei. In acest mod pacientii pot sa se bucure de o viata fericita pentru o perioada lunga de timp.

Alimente permise care scad glicemia

Trebuie sa stii ca fructele sunt mai sanatoase pentru a regla nivelul glicemiei; totusi sunt cateva fructe care sunt in mod natural mai bogate in zahar. Acestea nu sunt recomandate, nici cele inghetate nici cele proaspete. Fructele care trebuie consumate in mod controlat sunt cele care contin mult zahar, ca de exemplu cele conservate.
Fructele uscate nu sunt sanatoase pentru diabetici. Motivul principal este ca acestea contin mult zahar in forma concentrata. Este adevarat ca cineva nu poate sa manance toate fructele, intregi fiind. De exemplu, pepenele galben si cel rosu. Desi ambele fructe sunt usor de gasit in stare proaspata, pacientul tot trebuie sa-si taie o felie subtire pentru a avea o portie din acest tip de fructe.

Topul celor 2 super alimente anti glicemie

Aici se stabileste regula ca diabeticii ar trebui sa incerce sa consume fructe cu continut scazut de zahar, mai precis fructe care au mai putin de 50% glucoza.
Ordinea importantei fructelor anti glicemie este:

Strugurii: constituie un fruct delicios, zemos si citric. Contin vitamina C si ingrediente naturale care scad nivelul glicemiei. Se recomanda sa bei suc din struguri inainte sau imediat dupa ce ai mancat. Acest pahar cu suc este eficient in secretia insulinei.

Merele: se zice ca sunt foarte nutritive, mai ales pentru a scadea nivelul glicemiei. Vorba din popor „ Un mar pe zi tine doctorul la distanta” este sustinuta de cercetarile medicale. Merele contin componenti naturali care ajuta la scaderea valorii glicemiei.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *