Operația de liposucție: ce este și ce nu este această intervenție?

Nu de puține ori te-ai întâlnit, probabil, pe internet sau în diverse reviste, cu reclame la produse sau intervenții care îți promit marea cu sarea în materie de slăbit. Fie sunt suplimente care promit o scădere spectaculoasă de kilograme, de ordinul zecilor, fie sunt tot felul de soluții rapide care îți promit o scădere în greutate într-un timp foarte scurt, de tip 10 kg în 3 zile.

Chiar dacă nu ai apela niciodată la astfel de soluții „miraculoase”, trebuie să mai știi faptul că doar o alimentație echilibrată și sănătoasă și un stil de viață activ sunt soluția pentru datul jos al kilogramelor excesive, tonificarea mușchilor și un plus de energie zilnic. Soluții rapide nu sunt doar costisitoare, ci chiar ineficiente pe termen lung, deoarece vei recupera numărul de kilograme într-un timp la fel de scurt și îți vei deregla digestia și metabolismul în proces.

Există totuși o soluție care nu presupune niciun ingredient miraculos și care nu presupune dereglări ale organismului: operația de liposucție.

De ce este liposucția abdominală diferită de alte modalități de slăbit rapide?

În primul rând, liposucția nu este o metodă de combatere a obezității sau a kilogramelor în plus. După cum spuneam mai sus, pentru acest lucru este nevoie de o alimentație corectă și activități sportive susținute. Liposucția, însă, are marele avantaj de a te scăpa de grăsimea din zonele corpului în care se încăpățânează să rămână, indiferent de stilul tău de viață.

Fiind o intervenție care ține de chirurgia estetică, liposucția, sau lipoaspirația, așa cum mai este cunoscută această operație, are un rol de remodelare a corpului, fiind ideală pentru mai multe zone, nu doar pentru cea abdominală, precum: gât, față, brațe, coapse, gambe sau fese.

Desigur, liposucția abdominală este forma cea mai cunoscută de lipoaspirație, deoarece această zonă a corpului are șansa de a aduna cele mai multe depozite de grăsime. Această intervenție chirurgicală minim-invazivă trebuie să respecte niște principii însă:

  • Nu este aplicabilă persoanelor puternic supraponderale
  • Nu este o intervenție potrivită pentru persoanele cu celulită
  • Nu este indicată persoanelor supraponderale aflate în proces de slăbire, pe parcursul acestui proces
  • Nu are efect dacă pielea nu are elasticitatea potrivită, lucru care poate fi aflat în urma consultației cu medicul estetician
  • Nu are efecte miraculoase, de reducere a zecilor de kilograme, ci elimină depozitele de grăsime aflate în zone incomode ale corpului

Așadar, sunt mulți factori de care trebuie să ții cont înainte de a te decide să apelezi la o astfel de intervenție chirurgicală. Cu toate acestea despre operația de liposucție trebuie să știi că:

  1. Vârsta nu este un factor, în condițiile în care pielea și-a păstrat elasticitatea,
  2. Are un efect permanent, dacă greutatea este una stabilă,
  3. Este ideală pentru persoana care tocmai au terminat o dietă și au nevoie de remodelare în câteva zone „încăpățânate” ale corpului

Tot ce trebuie să faci este să consulți un medic estetician priceput, care să determine dacă această operație de liposucție este pentru tine și ce așteptări realiste poți avea de la o astfel de intervenție.

Cât costă o liposucție?

Prețul unei liposucții diferă în funcție de mai mulți factori: expertiza medicului, orașul în care te operezi, tehnologia pe care o va folosi chirurgul estetican, precum și mulți alții.

Dacă alegi un medic cu multă expertiză, care folosește tehnologie avansată, din București, de pildă, precum Dr. Radu Panțuru, vei putea beneficia de liposucție abdominală pentru un buget rezonabil. Poți verifica lista de prețuri de pe site-ul Dr.Panțuru.ro pentru această intervenție și să vezi dacă se potrivește cu bugetul tău.

Remodelează-ți corpul și recapătă-ți frumusețea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *